Ocho | ozajstná chuť olív

Špenátová roláda

Špenátová roláda
Predjedlo, ktorým prekvapíte chuťové poháriky každej návštevy. Pripravte si špenátovú roládu s Extra panenským olivovým olejom Ocho.
Ingredients:

Roláda:

1 balík mrazeného špenátu
120g polohrubá múka
3ks vajce
1 ČL rastlinnú nátierku Veto Premium
1 ČL OCHO Classico (čítaj „očo“) olivového oleja
1 stručik cesnaku
soľ podľa chuti

Plnka:
100 g údený losos
3ks vajce
1 balík taveného syra
1ks cibuľa

Rozmrazíme špenát, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtka, rastlinnú nátierku Veto Premium, olivový olej OCHO Classico (čítaj „očo“) a soľ. Zo zvyšných troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút.

Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odstáť zopár minút. Následne cesto odrolujeme a naspäť zrolujeme už bez utierky a necháme vychladnúť.

Plnka: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom nakrájame na jemno, primiešame tavený syr, nadrobno nakrájaného udeného lososa a cibuľu.

Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou plnkou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.