Ocho | ozajstná chuť olív

Olivová tapenáda

20 min.
ľahká
Olivová tapenáda
Tapenáda, delikátne predjedlo z Provensálska. Pomazánka je vyrobená z OCHO Delicioso (čítaj „očo“) extra panenského olivového oleja, ančovičiek, cesnaku a capari. Veľmi jednoduchá a delikátna nátierka sa servíruje na chlieb a pečivo, alebo sa môže použiť ako omáčka k teplým jedlám, ako cestoviny alebo teľaciemu mäsu. Pridaním extra dávky OCHO (čítaj „očo“) extra panenského olivového oleja, môžeme z nátierky vytvoriť dressing na celerový alebo ľadový šalát.
Ingredients:

300g olív bez kôstky
8 filiet ančovičiek v oleji
40g capari, strúčik cesnaku
10g citrónová šťava
soľ a čierne korenie
180ml OCHO Delicioso (čítaj „očo“), extrapanenský olivový olej
chilli paprička podľa chuti

Postup:
Vložte všetky ingrediencie okrem OCHO Delicioso (čítaj „očo“) extra panenský olivového oleja do mixéra a rozmixujte, kým nedostanete hustú konzistenciu. Následne pomaly pridávajte OCHO Delicioso(čítaj „očo“) extra panenský olivový olej až dostanete krémovú konzistenciu.
Ponechajte v chladničke, kým nebudete podávať.

Odporúčanie:
Ak máte radi pikatné jedlá pridajte chilli papričku (najlepšie bez semiačok) a rozmixujte so zvyškom ingrediencií. OCHO  Delicioso(čítaj „očo“) extra panenský olivový olej dodá nátierke lahodnú chuť.
Ak nechcete mať nátierku veľmi slanú, prepláchnite capari a ančovičky.