Ocho | ozajstná chuť olív

Salmorejo, studená paradajková polievka

30 min.
ľahká
8ocho, extra panenský olivový olej - paradajkova polievka
Salmorejo je populárna náhrada gaspacha, hustá, studená paradajková polievka typická pre Andalúziu. Je množstvo alternatív tejto polievky, my sme vám prinisli recept priamo od výrobcu Hojiblanca, ktorý si vytvoril vlastnú verziu. Extra panenský olivový olej OCHO Delicioso (čítaj „očo“) dodá polievke nezameniteľnú chuť.
Ingredients:

500g zrelých paradajek
130g tvrdého chleba
1 strúčik cesnaku
polovica zelenej paprieky
soľ
2 polievkové lyžice octu
80 ml Ocho extra panenského olivového oleja

Ovocný šalád:
1 jarná cibuľka
1 zrelé mango
1 zrelé avodádo
pol červenej papriky
100 g čerstvého ananásu
1 polievková lyžica citrónová šťava
malá hrsť mäty

Postup:
Chlieb namočte do vody, nechajte ho poriadne nasiahnuť vodou a vyžmýkajte. Vložte do mixéra a rozmixujte s paradajkami (môžete ich ošúpať), cesnakom, zelenou paprikou, soľou, octom a extra panenským olivovým olejom OCHO Delicioso (čítaj „očo“). Mali by ste dostať jemný krém. Nechajte odstáť hodinu a podávajte.
Zvlášť si pripravte nakrájaný ovocný šalád. Ošúpte mango, ananás a avokáto, pokrájajte na malé kúsky, taktiež jarnú cibuľku a papriku. Polejte citrónovou šťavou, pridajte mätu a extra panenský olivový olej OCHO Delicioso (čítaj „očo“). Nechajte hodinu odstáť.

Odporúčanie:
Podávajte salmajero, studenú paradajkovú polievku veľmi chladnú v miskách alebo dezertných pohároch. Navrch pridajte lyžicu ovocného šalátu. Osviežujúce predjedlo plné vitamínov. Na záver pokvapkajte extra panenským olivovým olejom OCHO Delicioso (čítaj „očo“).
Ak vám ostane ovocný šalád, môžete ho podávať s krevetami alebo chobotnicou. Taktiež si môžete spraviť vynikajúci letný šalát pridaním konzervy tuniaka.