Ocho | ozajstná chuť olív

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsiami

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsiami
Chutné špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsiami.
Ingredients:

600 g špagiet

500 g čerstvých mäsitých paradajok

3 strúčiky cesnaku

1 menšia cibuľa

pár lístkov čerstvých byliniek ako bazalka, petržlen alebo oregano

4 PL olivového oleja Ocho Intensivo

1 dcl bieleho suchého vína (nemusí byť)

2 väčšie kuracie prsia s kožou

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.

Vo väčšej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.

Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút. 

Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si  trochu vody, v ktorej sa varili.

Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať  niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.

Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsiami.