Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsiami

600 g špagiet
500 g čerstvých mäsitých paradajok
3 strúčiky cesnaku
1 menšia cibuľa
pár lístkov čerstvých byliniek ako bazalka, petržlen alebo oregano
4 PL olivového oleja Ocho Intensivo
1 dcl bieleho suchého vína (nemusí byť)
2 väčšie kuracie prsia s kožou
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.
Vo väčšej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.
Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút.
Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si trochu vody, v ktorej sa varili.
Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsiami.