Ocho | ozajstná chuť olív

Čerstvé bylinky po celý rok

8ocho, extra panenský olivový olej - bylinky v oleji
Keď už investujete energiu do pestovania byliniek, mali by ste voňavú úrodu aj správne skladovať, aby ste vitamíny mali aj v zime. Konzervovanie zelených byliniek formou mrazenia v olivovom oleji OCHO Classico (čítaj „očo“)je veľmi jednoduché a bylinky si uchovávajú svoju arómu a farbu.

Bylinky vhodné na mrazenie – bazalka, petržlenová, zelerová vňať, rozmarín, tymian, majoránka, šalvia, mladá cibuľová vňať a iné.

5 krokov k zmrazeniu byliniek v oleji
Nazbierajte za hrsť čerstvých byliniek priamo zo záhrady alebo z trhoviska.
• Čerstvé bylinky natrhajte na menšie kúsky, alebo ich nadrobno posekajte.
• Bylinky vložte do jednotlivých otvorov nádoby na ľad do výšky 2/3 a
zalejte olivovým olejom OCHO Classico (čítaj „očo“)
• Nádobu na ľad zakryte fóliou a dajte na noc do mrazničky.
• Zmrazené kocky na druhý deň preložte do menších igelitových vreciek a označte,
aké bylinky ste si zakonzervovali.

Takto pripravené kocky môžete použiť ako dochucovadlo do polievok, pomazánok, omáčok, na mäso, ryby a sú vhodné aj pri grilovaní, pretože dodávajú arómu čerstvo nazbieraných bylín.